ActualidadRelatos

Contemplació, alineació i èxtasi / Contemplación, enajenación y éxtasis. Por Manel Costa, con ilustraciones de Kolo

©Kolo, Autorretrato, 2020

En la contemplació de la falsa immensitat d’allò limitat, no s’hi pot trobar allò que tant anheles, i que per anhelar contínuament, se t‘escapa. Tot el que és senzillament possible és suficientment sòlid com per a crear-se una vida relativament còmoda. Ara bé, tractem per un instant d’eixir-nos-en del nostre edifici carnal i jutjar severament actituds totalment congènites del nostre ésser. Deixem qualsevol partidisme afectiu, o el simple orgull, per a objectivar cruament el nostre camí i les nostres reaccions en ell. Possiblement, és més, estic completament segur, que, el nostre veredicte, ens donaria vertadera llàstima, ens afligiríem desapiadadament de nosaltres mateixos. Si poguérem, en eixos instants, ens esborraríem com s’esborra una errada en un paper; més encara, trencaríem en mil trossets el paper en qüestió i alhora faríem desaparéixer el marc en el qual ens movem, àdhuc caldria derrocar qualsevol resta de tan perversa comèdia. Tot, absolutament tot, ho faríem finir, per a començar de nou, amb paciència, amb força coherència.

Això, ja ho sabem, no deixaria de ser una utopia. Però… què és la utopia? La impossibilitat d‘assolir-la solament resideix en el mateix mot, en el so d’unes síl·labes. Cal anar més lluny, la utopia com a fet és realitzable, únicament la paraula comporta la impossibilitat.

Vaguem, però bojament, ascendent o descendent, sublimant o fent el ridícul, sense por a equivocar-nos, perquè així ens escaparem de nosaltres mateixos, i així també ens perdrem  que és l’única manera de no enganyar-se, o tal vegada l’única forma de trobar-nos-en.

Hi ha vegades que les ganes de pixar és l’única manera d’abandonar un malson.

En la contemplación de la falsa inmensidad de lo limitado, no se puede encontrar lo que tanto anhelas, y que por anhelar continuamente, se te escapa. Todo lo que es sencillamente posible es suficientemente sólido como para crearse una vida relativamente cómoda. Ahora bien, tratemos, por un instante, salir de nuestro edificio carnal y juzgar severamente actitudes totalmente congénitas de nuestro ser. Dejemos cualquier partidismo afectivo, o el simple orgullo, para objetivar crudamente nuestro camino y nuestras reacciones en él. Posiblemente, es más, estoy completamente seguro, que, nuestro veredicto, nos daría verdadera lástima, nos afligiríamos despiadadamente de nosotros mismos. Si pudiéramos, en esos instantes, nos borraríamos como se borra un error en un papel; más aún, romperíamos en mil trocitos el papel en cuestión y al mismo tiempo haríamos desaparecer el marco en el que nos movemos, incluso habría que derribar cualquier resto de tan perversa comedia. Todo, absolutamente todo, lo haríamos finir, para empezar de nuevo, con paciencia, con mucha coherencia.

Esto, ya lo sabemos, no dejaría de ser una utopía. Pero… ¿qué es la utopía? La imposibilidad de alcanzarla sólo reside en la misma palabra, en el sonido de unas sílabas. Hay que ir más lejos, la utopía como hecho es realizable, únicamente la palabra conlleva la imposibilidad.

Vagamos, pero locamente, ascendiendo o descendiendo, sublimando o haciendo el ridículo, sin miedo a equivocarnos, porque así nos escaparemos de nosotros mismos, y así también nos perderemos, que es la única manera de no equivocarse, o quizá la única forma de encontrarnos.

Hay veces que las ganas de mear es la única manera de abandonar una pesadilla.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *